Social media

Facebook
Pinterest
Instagram

Verhaal

Even voorstellen

Ik ben Hannah, gelukkig getrouwd en mama van drie eigenzinnige dochters: Helena (8 jaar), Laura (5 jaar) en Rosalie (1 jaar). Ik ben geboren in de Westhoek, maar ben na mijn studies in Gent blijven wonen. Sinds enkele jaren wonen we aan de rand van de stad in een huis met tuin, met daarin een kruiden- en moestuin.

Als kind mocht ik vaak helpen met mijn moeder in de keuken. Ik denk dat daar mijn liefde voor eten en koken is ontstaan. Helena en Laura roeren nu ook graag mee in de potten en zijn mijn kritisch testpubliek.

Van eenvoudige, gezonde gerechten met goede producten houd ik het meest. Ik laat me inspireren door geuren en smaken van ver en dichtbij. Nu ik minder reis, ben ik altijd heel blij met een recept of iets lekkers uit een ander stukje van de wereld.

Hannah

Wat doet Kookanje?

Kookanje organiseert kookworkshops voor (jonge) kinderen . De seizoenen vormen de rode draad doorheen de gerechten. We gebruiken zoveel mogelijk seizoensgebonden ingrediënten en werken ook rond de typische feesten. Op deze manier wil ik kinderen weer dichter bij het ritme van de natuur brengen.

Ik werk bewust met eenvoudige recepten, zodat het haalbaar is om deze thuis ook eens te maken of misschien zelfs te integreren in het eigen ‘receptenrepertoire’.

Vanwaar komt de naam ‘Kookanje’?


‘Kookanje’ is afgeleid van ‘Het Land van Kokanje’, een middeleeuwse fantasie over Luilekkerland, zoals te zien op het schilderij van Breugel.
De middeleeuwer droomde in tijden van schaarste over vliegende gebraden ganzen, bergen rijstpap, daken bedekt met pannenkoeken …

De naam kwam jaren geleden toevallig om mijn pad en ik heb het altijd een heel mooi beeld gevonden. Het leek me een goede naam om een van mijn ‘dromen’ vorm te geven. De extra ‘o’ is geen schrijffout, want in mijn ‘Kookanje’ gaat het niet alleen over eten, maar ook over koken. En zo is het ook mijn eigenste ‘Kookanje’, dat ik met heel veel kinderen en grote mensen wil delen.

Land van Kokanje, Pieter Breughel de Oude (1567)

Mijn lievelingseten en -drinken?

Pannenkoeken, mosselen, kaneel, versgebakken brood, pompoen, scones en papsaus (een West-Vlaams gerecht: gekookte aardappelen, gekookte eieren, saus van gerstepap en fijngesneden uitjes) is mijn lievelingseten. Ik drink heel graag cappuccino-met-melkschuin, cider en mojito.

Mijn favoriete kookboeken

Ik heb een heel uitgebreide kookboekencollectie (en blijf deze graag aanvullen). Dit zijn mijn favorieten.

  • ‘Het ecologisch kookboek’ van Velt (de oude, beduimelde versie uit mijn studentenjaren)
  • De kookboeken van de Hemsley-zussen
  • De prachtig vormgegeven kookboeken van Tessa Kiros